.

Konspirasi Dunia Bola Sepak

Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Sregnifida » Mon Apr 26, 2010 9:16 am

http://freeourmind-blog.blogspot.com/20 ... dunia.html
Image
Image
Manchester United dan AC Milan. Siapa yang tidak kenal dengan pasukan bola sepak tersebut. Mereka memang hebat di gelanggang dan memiliki barisan pemain yang handal serta sumber kewangan yang kukuh. Mereka telah beberapa kali berjaya memenangi piala samada di kancah Negara mereka (England dan Italy), di pentas benua Eropah dan di pentas kejohanan kelab-kelab dunia. Kedua-dua kelab berkenaan mempunyai penyokong dari serata dunia hatta di Malaysia juga.
Namun di sebalik nama dan pencapaian hebat mereka di persada dunia dan memiliki sokongan tak berbelah-bahagi dari penyokong mereka di seluruh dunia, tersimpan pelbagai unsur-unsur kesyaitanan, masonik dan kawalan minda (mind control). Dana kelab-kelab berkenaan yang terlalu banyak menjadi misteri kerana dikaitkan dengan Freemason yang membiayai kelab-kelab tersebut.
ImageMalcolm Glazer
Pemilik Manchester United, Malcom Glazer merupakan seorang warga Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi yang sangat memusuhi Islam. Dia dikatakan membiayai sebuah pertubuhan Yahudi di Israel yang bertujuan membela pendatang-pendatang haram Yahudi di Palestin. Manakala AC Milan diterajui oleh Perdana Menteri Italy, Silvio Berlusconi yang merupakan seorang Mason (ahli Freemason).

Kedua-dua kelab memilih warna merah sebagai warna tema mereka di mana di dalam kepercayaan puak kafir penyembah syaitan, warna merah melambangkan ‘warna rasmi’ bagi syaitan itu sendiri. Di dalam teori tenaga, pada waktu hampir dengan senja, frekuensi cahaya merah sangat tinggi dan kita dinasihatkan agar tidak membiarkan anak-anak kita berkeliaran di luar rumah pada waktu senja kerana banyaknya syaitan yang berkeliaran pada waktu senja. Dan kita juga tidak digalakkan tidur pada waktu selepas Asar kerana akan menyebabkan kelembapan otak dan kegilaan kerana dikatakan frekuensi tenaga cahaya merah sangat tinggi menjelang senja.

Kedua-dua kelab ini juga mempunyai logo yang menyerupai sebiji mata, di mana mata dikaitkan dengan unsur All Seeing Eye, Eye of Horus atau Mata Dajjal. Lambang mata satu ini juga terdapat pada not USD 1, matawang Amerika Syarikat. Cuba perhatikan betul-betul pada kedua-dua logo ini di bawah:
Image
Image
Imagethe one eye of Ra, the Sun God (the all-seeing eye)

Pada logo Manchester United, terdapat satu ‘devil’ yang sedang memegang ‘garfu’ yang memang diketahui lambang tersebut adalah lambang syaitan. Perkataan ‘Red Devil’ (syaitan merah) juga sesuai digunakan untuk menerangkan lambang berkenaan dan turut digunaan oleh Manchester United selain MUFC, Man Utd, Man U dan MU bagi melambangkan kelab berkenaan. Dua garisan merah di atas dan bawah logo dusatukan oleh dua biji bola yang terdapat di logo berkenaan membenteuk sebiji mata yg dikatakan oleh pengkaji konspirasi sebagai mata Ra atau Amon-Ra yang merupakan Tuhan Matahari bagi masyarakat Mesir Purba.

Pada logo Manchester United terdapat sebanyak lebih kurang sebanyak lima NOMBOR 13, secara jelas atau tersirat jikalau diperhatikan secara teliti. Angka 13 merupakan angka yang melambangkan ‘angka sial’ bagi masyarakat Eropah dan juga melambangkan nombor kesukaan syaitan bagi para penyembah syaitan. Jikalau anda dapat melukiskan seperti di bawah pada logo ini maka anda akan mendapati satu pentagram, bintang berbucu 5 yang terbalik yang merukan bintang yang melambangkan Baphomet, syaitan berkepala kambing yang disembah oleh para Mason peringkat tinggi. Dan bucu yang melambangkan Baphomet (bucu bawah), ia menghala ke perkataan UNITED seolah-olah menyuruh para penyokong MUFC bersatu di atas nama Baphomet.

ImageImage :stun: :shock:
Perkataan MASON boleh didapati secara tersembunyi dan tersirat pada logo ini. Selain itu, selalunya Manchester United dibahasakan sebagai MAN U di mana Manu merupakan Dewa bagi masyarakat Hindu. Sekali lagi unsur agama paganisme selain Ra diterapkan dalam logo ini. Perkataan MAN U itu jikalau ditambahkan setiap angka yang mewakili huruf tersebut, kita akan dapati angka 13 pada hasil tambah akhir nombor berkenaan. Contoh:
M=13 A=1 N=14 U=21
1+3+1+1+4+2+1=13
Jika kita abaikan MA pada Manchester (yang mana MA bermaksud MASON) huruf N,C, H,E,S,T,E,R juga boleh mendapat angka kesukaan penyembah syaitan.
E dan R
E=5, R=18
18-5=13
N,C,H,E,S,T
N=14 C=3 H=8 E=5 S=19 T=20
1+4+3+8+5+1+9+2+0=33
No 33 adalah angka kesukaan penyembah syaitan. Selain itu juga ia merupakan darjat tertinggi dalam Freemason di mana ahli yang ada darjat 33, menyembah syaitan dalam ritual mereka.


AC Milan pula tidak kurang hebatnya unsur Masonik, kesyaitanan dan kawalan minda pada logo mereka. Satu salib yang terdapat pada logo berkenaan jelas mengambarkan salib Knight Templar. Apa beza salib Kristian dan salib Knight Templar? Salib Kristian persilangan dua batang tersebut tidak berada di tengah-tengah batang yang panjang sebaliknya pada bahagian bawah persilangan lebih panjang dari bahagian atas. Salib Knight Templar pula kedua-dua persilangan berada pada tengah-tengah setiap batang. Cuba perhatikan di bawah salib para Knights of Templar dan salib Kristian:
Salib Templar
Image

Salib Kristian
Image

Salib Templar di Logo AC Milan
Image

Knights of Templar merupakan satu pasukan askar yang sangat kejam yang menyembelih seluruh umat Islam semasa mereka menawan Baitulmuqaddis. Mereka merupakan penyembah Baphomet dan syaitan yang mengamalkan ajaran Kabbalah, ajaran kesihiran dan kesyaitanan. Para Knights of Templar juga adalah asas bagi pertubuhan Freemason moden.

Pada logo berkenaan jiga terdapat 1899 yang mungkin kita faham sebagai tahun penubuhan kelab berkenaan. Namun sebaliknya secara tersiratnya jikalau 1 dan 8 ditambahkan akan membentuk 9 dan jika 9 berkenaan digabungkan dengan 99 yang ada dan diterbalikkan, hasilnya angka 666 yang mana angka 666 adalah angka ‘Lambang Raksasa”, Mark of Beast atau angka kejahatan. Pada logo AC Milan juga jikalau salib berkenaan disifatkan sebagai X dan dicampurkan dengan belang-belang yang terdapat di sebelah X berkenaan akan membentuk XIII yang mana angka 13 juga terpakai pada logo ini. Tidak cukup lagi, huruf ACM pada logo berkenaan jikalau dimainkan nombornya:
A=1 C=3 M=13 akan membentuk 13,13 dimana angka 13 berulang sangat disukai para penyembah syaitan.

Image =D> =D> =D>
Last edited by Sregnifida on Mon Apr 26, 2010 3:18 pm, edited 1 time in total.
Sregnifida
 
Posts: 8
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:13 pm

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby B_THE_BEZ » Mon Apr 26, 2010 10:37 am

Saudaraku,

Jangan suka makai teoi konspirasi lah...
Kalo otak-atik yang seperti semua bisa melakukannya...ap gunanya???
Kalaupun emang benar, emang loe ada dirugikan??

Please dunk, jgn urusi yang bukan urusanmu!!!
B_THE_BEZ
 
Posts: 29
Joined: Thu Jul 30, 2009 9:41 am

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby abubakar » Mon Apr 26, 2010 2:52 pm

Sregnifida wrote:Pemilik Manchester United, Malcom Glazer merupakan seorang warga Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi yang sangat memusuhi Islam.

Dr. mana anda tahu bahwa dia sangat memusuhi Muslim??. Ada referensinya ngak???
Kalian muslim selalu berasumsi bahwa Yahudi pasti membenci/memusuhi muslim. Ini sudzon bung, padahal islam mengajarkan bahwa sudzon dilarang. Bingung.

Dr hal diatas ada dua pertanyaan yg timbul:
1. Kalo Glazer benci muslim, kita hrs selidiki dulu kenapa mereka benci ama muslim.
2. Banyak ayat2 di 'kitab suci' quran mengenai kebencian allah swt/muhammad terhadap Yahudi. Pertanyaannya kenapa allah swt/muhammad dan muslim sendiri benci ama Yahudi??? Beranikah kalian mempertanyakan ini???

Kebencian muslim terhadap Yahudi sebenarnya adalah SUNNAH ROSUL/ALLAH SWT.
Kalian muslim asal nyeblak aja bisanya, lebih baik kalian tanya dulu diri sendiri sebelum 'nembakin' orang lain. semoga paham.
abubakar
 
Posts: 531
Joined: Sun Jul 19, 2009 4:14 pm

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Sregnifida » Mon Apr 26, 2010 3:14 pm

Maaf ya kalau post diatas menyebabkan saya kelihatan seperti muslim :lol:

saya cuma memaparkan pembohongan muslim di Malaysia yang saya ambil dari blog http://freeourmind-blog.blogspot.com/20 ... dunia.html

PEACE!!
Sregnifida
 
Posts: 8
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:13 pm

Postby yvptgxj » Mon Apr 26, 2010 3:28 pm

@atas

Kontribusi om telah membelakkan mata saya. Thanks

Isinya cukup menarik yaitu tentang dajjal, 666 versi quran, ketakutan orang eropa thp angka sial 13, freemason, dll

Manchester United dibahasakan sebagai MAN U di mana Manu merupakan Dewa bagi masyarakat Hindu. Sekali lagi unsur agama paganisme selain Ra diterapkan dalam logo ini.

Perkataan MAN U itu jikalau ditambahkan setiap angka yang mewakili huruf tersebut, kita akan dapati angka 13 pada hasil tambah akhir nombor berkenaan. Contoh:

M=13 A=1 N=14 U=21

hasilnya...

1+3+1+1+4+2+1=13


Inilah rupanya output yg diinginkan muslim.
yvptgxj
 
Posts: 1851
Joined: Fri Mar 06, 2009 8:58 pm

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby asugiono » Thu Feb 10, 2011 4:12 am

Ini susahnya bicara dengan muslim, kalau ngomong angka mereka berpikir harafiah karena dangkalnya teologi islam, misal 3 ya 3 satu ya satu selalu dipahami harafiah juga 13 ya 13 artinya sial ya saitan dll bla bla bla konsep 666 sendiri ada di alkitab tapi dipercaya muslim sebagai simbol syaitan padahal pemerhati teologi kristen sendiri tidak mengatakan 666 sebagai simbol harafiah setan dlll. Itu cuma angka dialektika dalam menulis kitab suci di masa itu sama atau tidak ubahnya dengan angka 13 yang dianggap sial. DI Atmajaya lantai 13 di taruh kapel bukan untuk apa-apa krn ada ketakutan sial di budaya masyarakat kita yang sudah mengakar sehingga semua gedung di semanggi tidak ada yang berlantai 13 karena takut sial dll mirip dengan masjid yang dibangun di makam mustinya untuk mengusir pemahaman keliru tentang orang bangkit dari kubur, orang dikubur memanjang dll bukan malah mengklaim peristiwa itu sebagai keajaiban yang islami seperti di film dan buku hidayah. Ini berbau syirik dan musyrik kalau kita percaya. Seharusnya di pahami sebagai dialektika berbahasa di masa alkitab dibuat angka 666 dll. Coba dech tanya pastor/romo yang sudah pernah mempelajari dan kuliah filsafat mereka tidak pernah meributkan angka 666 dll. Mereka menganggap itu identik dengan angka 13, kamis ke 13 untuk ungkapan sangat sial, di jawa: sewidak jaran (60 kuda) untuk ungkapan sangat banyak dll jadi makna angkanya tidak harafiah. Kalau dihubung-hubungkan ya capek dechh... terlalu banyak nonoton film kali (friday the thirteen)
asugiono
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 10, 2011 3:38 am

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Al-Kafirun_Mukmin » Wed Feb 23, 2011 12:01 am

hahaha... dia ga liat garpu red devil mirip dgn tulisan arabnya Allah..
User avatar
Al-Kafirun_Mukmin
 
Posts: 1135
Joined: Sat Jan 22, 2011 7:13 am

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Mohmed Bin Atang » Sat Sep 22, 2012 1:37 pm

Muslim ngiri liat persepakbolaan bangsa kapir berprestasi
User avatar
Mohmed Bin Atang
 
Posts: 2336
Joined: Sun Feb 19, 2012 5:45 pm
Location: Surga Islam, bermain rudal bersama 72 bidadari

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Aku-Suka-Hujan » Sun Sep 23, 2012 1:58 am

Ngakak...

Selanjutnya apa yah?

"Konspirasi Formula One" "MotoGP"?

Ditunggu karya ngawur paranoid Muslim selanjutnya...
User avatar
Aku-Suka-Hujan
 
Posts: 1028
Joined: Wed Feb 15, 2012 10:38 am
Location: Terra, Suatu Koloni di L5...

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby momed_xxx3 » Sun Nov 18, 2012 7:02 am

Hahaha bener2 ngakak baca h0ax ala slimer, 0h yha tim b0la mana lg yg mau dikait2kan, 0h yha tim fave ane Barcel0na jg ada salibnya jgn2 remas0n jg or k0nspirasi yahudi, wkwkwkwk... Bener2 ngakak
User avatar
momed_xxx3
 
Posts: 608
Images: 2
Joined: Fri Aug 31, 2012 11:15 am
Location: di Surga bersama anak2 kecil perawan

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby sundamurtat » Sun Nov 18, 2012 7:52 am

Lama2 karena terlalu banyak hoax, muslim akan bingung sendiri mana hoax mana bukan..
Kalau benar kafir punya konspirasi, muslim jadinya bisa2 lengah dan ga menyangka.

Btw saya lebih suka di dalam sepakbola benar2 ada konspirasi macam ini. Idenya bagus banget. Di Indonesia (dan bahkan mungkin dunia) banyak banget muslim yang bisa jadi dalam perilakunya lebih cinta sepakbola daripada cinta agamanya sendiri, eg:
1. Rela ikutan konvoi bola dan bikin macet, tapi kalau ada konvoi pengajian dan bikin macet menggerutu dan menganggap kampungan
2. Rela berdesak2an beli tiket pertandingan bola, tapi datang ke majelis ta'lim tidak pernah
3. Rela bangun tengah malam untuk nonton siaran langsung sepakbola, bukan untuk mendirikan tahajud
4. Waktu senggang lebih interest membicarakan bola ketimbang bicara agama
5. Lebih hafal pemain2 bola ketimbang tokoh2 islam jaman rosuloloh
6. Lupa bahwa tim2 yang dibelanya adalah kafir Nasrani yang sudah didaulat "Tidak akan pernah senang padaMu (muslim), sampai kamu ikut agama mereka"

Let see, kalau konspirasi di dunia sepakbola ini benar adanya, bisa jadi ujian berat bagi muslim2 penggila bola, mana yang akan mereka lebih pilih : islam atau sepakbola?? :-k .
User avatar
sundamurtat
 
Posts: 728
Joined: Fri Apr 06, 2012 10:50 am
Location: Bandung - calon Israel Van Java

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Mohmed Bin Atang » Sun Nov 18, 2012 8:32 am

Bener juga apa yang dikatakan netter murtadin favorit saya, sundamurtad..
Di Fanpage2 bola FB, banyak muslim2 yang tahu tentang klub2 dan pemain2 bola sampai ke dalam2
Tapi yang tahu tentang Muhammad sampai ke dalam2, sangat sedikit sekali bahkan hampir nggak ada
User avatar
Mohmed Bin Atang
 
Posts: 2336
Joined: Sun Feb 19, 2012 5:45 pm
Location: Surga Islam, bermain rudal bersama 72 bidadari

Re: Konspirasi Dunia Bola Sepak

Postby Maher-Shalal » Sun Nov 18, 2012 11:05 am

Ngomong-ngomong soal freemason...

Image
User avatar
Maher-Shalal
 
Posts: 1364
Joined: Mon Mar 17, 2008 4:49 pm
Location: Between heaven and hell


Return to Resource Centre KEBOHONGAN2/MITOS2 ciptaan Islam/Muslim



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron