.

MARI MEMANFAATKAN PENGUNAAN MAYBANK2U.COM ANDA!!!!

MARI MEMANFAATKAN PENGUNAAN MAYBANK2U.COM ANDA!!!!

Postby getright » Tue Jun 20, 2006 4:44 pm

MARI MEMANFAATKAN PENGUNAAN MAYBANK2U.COM ANDA!!!!

USAHA UNTUK MENJADI ORANG YANG BEBAS DARI BELENGGU KEWANGAN DAN GANDAKAN WANG SIMPANAN ANDA !!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua....
Terlebih dahulu saya ucapkan salam perkenalan untuk anda semua. Disini saya ingin berkongsi sesuatu dengan saudara saudari dan sahabat sekelian dengan seikhlas hati saya. Saya minta anda baca keratan berikut dengan sabar dan teliti sepertimana saya telah buat sebelum ini.

$$ DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP $$

JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR DAN IKHLAS, IANYA TIDAK MUSTAHIL.

INSYAALLAH...

Assalamualaikum dan salam sejahtera Saudara/saudari, muslimin/muslimat, Anda yang budiman, sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yang lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah. Sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda sekarang ini & menjumpai artikel seperti ini yang mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula-mula saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak ngenakan orang sahaja....!! Tetapi seperti kebanyakan orang, saya tertanya-tanya, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kepada 5 nama & alamat yang disertakan di dalam artikel tersebut. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pada tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (terdapat beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing).

Selepas saya meminta pandangan dari beberapa orang rakan terdekat & memikirkan semula risiko yang ada, saya membuat keputusan untuk mencubanya…tak salah mencuba sebab bila syay fikirkan dengan jumlah wang RM10 apa boleh dia buat kalau dia menipu dan tiada apa yg merugikan saya kecuali duit RM10 & 5 nombor akaun, kan?

WELL GUESS WHAT!!!
Dalam tempoh masa 7 hari, akaun saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pada bila-bila masa sahaja tetapi wang itu tetap datang seperti air mencurah-curah. Dalam tempoh 35 hari sahaja akaun saya sudah mencapai RM240,226.00. Cuba saudara saudari dan sahabat-sahabat bayangkan dengan jumlah wang sebanyak itu…apa yang boleh saudara saudari dan sahabat-sahabat lakukan, banyakkan?

Dengan bermodalkan wang sebanyak RM10 dan dengan pulangan yang tak disangka-sangka jumlahnya saya rasa amat berbaloi!!

WANG DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK SAYA!!!

Disini saya akan terangkan lebih lanjut macam mana ia berfungsi & yang lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yang penting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yang telah diatur dalam artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini, insyallah.
Anggaplah program ini sebagai 1 peluang keemasan yang meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta2 orang di seluruh dunia bagi memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Mungkin anda semua tak percayakan? Tapi itu adalah kenyataan yang saya lalui.
Percayalah? dalam masa 40-50 hari anda akan memperolehi sebanyak RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tidak percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Seperti saya dan orang-orang yang sudah berjaya sekarang, mungkin pada permulaan anda juga ragu-ragu dan was-was dengan program seumpama ini dan bermulalah pelbagai persoalan yang bermain difikiran andakan? Adakah program ini sah di sisi undang-undang? Ini adalah soalan lazim pada kebanyakan orang termasuk saya sendiri pada permualaannya, dan soalan seperti ini pernah saya ajukan kepada seorang peguam dan perunding kewangan. Kedua-dua professional ini memberi satu jawapan yang sama ertinya iaitu “program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tetapi disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang-undang”. Persoalan saya sudah terjawap dan satu lagi persoalan yang masih menjadi tandatanya saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya
TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak seperti surat berantai, di mana pihak yang menerima seolah-olah diugut utk melakukan apa yang dikehendaki oleh surat tersebut, akan tetapi program seperti ini tidak memaksa / mengugut mana-mana pihak malah ia memberi pilihan kepada pihak yang menerima untuk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dengan segala maklumat terperinci yang disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yang sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha.

Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, kepada sesiapa sahaja yang rajin dan ikhlas menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar untuk memperolehi hasil yang lumayan. Sangat-sangat lumayan sebenarnya. Apa yg PENTING untuk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan dan anggaplah program ini satu derma ikhlas dari anda kepada mereka yang memerlukan sedikit bantuan ikhlas dari anda semua dan ia tidak menyalahi undang-undang dan ia hampir TIDAK mempunyai sebarang RISIKO!! Sekiranya anda IKHLAS, JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dengan usaha yang anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dari itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

“Firman Allah SubhanAllah Wa Taala bermaksud, Iblis & syaitan menakutkan manusia dengan kerugian & kepapaan supaya jangan menderma utk kebaikan...!!”

Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian dan kajian terperinci ke atas program-program yang ada di Negara-negara maju dan ianya telah diringkaskan seberapa yang boleh bagi memudahkan usaha para peserta. Dengan jumlah RM1,627,230 atau apapun jumlah yang anda inginkan sudah tidak mustahil lagi. Pokok pangkalnya, anda bertindaklah dari SEKARANG & gembelingkan usaha kearahnya dengan penuh keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sebelum menyertainya supaya tidak berlaku penganiayaan kepada peserta lain secara tidak sengaja.

BAGAIMANA CARANYA???.

Langkah1

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Seterusnya, bank-in kepada setiap nama & nombor peserta yang terdapat pada Senarai Nama Peserta.

Langkah2
Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & nombor akaun Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama &nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.

Langkah3

Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi,forum dan message board.

Langkah4

Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat,dan setiap seorang menjana 15 lagi peserta).

CARA PENGIRAAN

Peserta 5
(Anda di sini) 15 peserta x RM2 =RM30.00
Peserta 4 15 peserta x (15) x RM2 =RM450.00
Peserta 3 15 peserta x (15) x (15) x RM2 =RM6,750.00
Peserta 2 15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM101,250.00
Peserta 1 15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM1,518,750.00
JUMLAH =RM1,627,230.00


Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Pastikan anda mengirimkan RM2 kepada peserta setelah meyertai program ini.Sekiranya anda cuba menipu iaitu dengan meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya kan menerima wang sebanyak RM30 sahaja. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif seperti kita. Andainya tidak ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit sahaja kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya poskan sebanyak mungkin artikel tersebut ke internet.
Walaupun 50% sahaja yang menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sebanyak RM406,808. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa yg telah saya alami. Sila ikuti arahan yang telah ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dalam tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda sekarang akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dalam perniagaan ini anda tidak menjual barang2 yang dapat dilihat tetapi sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi.


SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua peserta yang telah mengikuti langkah2 yang telah digariskan dengan sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yang diterima oleh orang2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga.....!!

SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1
ROHANA
Maybank : 156011863921
(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun Peserta 2 ke sini)

Peserta 2
KHAIRUL
Maybank : 114280362722
(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun Peserta ke 3 sini)

Peserta 3
ISKANDAR
Maybank : 164418039512
(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun Peserta ke 4 sini)

Peserta 4
HAFIZ
Maybank : 157081280074
(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun peserta ke 5)

Peserta ke 5
Fara
Maybank : 108299002733
Alamat : No 1-1-2 PLAT PKNS
SERI ANGGERIK, SEKSYEN 7
43650 BANDAR BARU BANGI
SELANGOR
tuliskan nama dan nombor akaun peserta baru (anda )


U/P: SUMBANGAN BOLEH DI MASUKKAN TERUS KE DALAM AKAUN PESERTA ATAU MENGIKUT ALAMAT MASING2
JUJUR DALAM PERBUATAN INSYAALLAH AKAN DI BERKATI...


LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS! DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.
INSYAALLAH...

Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group?

Melalui newsgroup iaitu laman2 web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal orang bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada lebih daripada 5000 orang dalam satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih daripada 32,000 laman web bercorak diskusi & pada satu2 hari, lebih daripada 5,000 orang melawat laman web seperti berikut. Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION pengguna internet yang berdaftar & pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan lebih daripada 50,000 pengguna baru mendaftarkan berapa ramai orang yang bakal menyebarkan risalah yang mengandungi nama & alamat anda, & setiap orang yang menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dalam masa 2 bulan 50000 orang menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu.

Langkah 1
Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.

Langkah 2

Buka aplikasi 'notepad'(Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & setelah membuat perubahan yang diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE untuk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dalam bentuk *.txt (biasanya ia automatik).

Langkah3

Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi,forum & message board. Antaranya saya sertakan disini.

1 [email protected] 42 [email protected]
2 [email protected] 43 [email protected]
3 [email protected] 44 [email protected]
4 [email protected] 45 [email protected]
5 [email protected] 46 [email protected]
6 [email protected] 47 [email protected]
7 [email protected] 48 [email protected]
8 [email protected] 49 [email protected]
9 [email protected] 50 [email protected]
10 [email protected] 51 [email protected]
11 [email protected] 52 [email protected]
12 [email protected] 53 [email protected]
13 [email protected] 54 [email protected]
14 [email protected] 55 [email protected]
15 [email protected] 56 [email protected]
16 [email protected] 57 [email protected]
17 [email protected] 58 [email protected]
18 [email protected] 59 [email protected]
19 [email protected] 60 [email protected]
20 [email protected] 61 [email protected]
21 [email protected] 62 [email protected]
22 [email protected] 63 [email protected]
23 [email protected] 64 [email protected]
24 [email protected] 65 [email protected]
25 [email protected] 66 [email protected]
26 [email protected] 67 [email protected]
27 [email protected] 68 [email protected]
28 [email protected] 69 [email protected]
29 [email protected] 70 [email protected]
30 [email protected] 71 [email protected]
31 [email protected] 72 [email protected]
32 [email protected] 73 [email protected]
33 [email protected] 74 [email protected]
34 [email protected] 75 [email protected]
35 [email protected] 76 [email protected]
36 [email protected] 77 [email protected]
37 [email protected] 78 [email protected]
38 [email protected] 79 [email protected]
39 [email protected] 80 [email protected]
40 [email protected] 81 [email protected]
41 [email protected] 82 [email protected]


Langkah 4

Pergi ke laman2 web tersebut & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sebagai tajuk anda & pergi ke risalah anda tadi, pilih menu EDIT- COPY untuk menyalin & klik pada ruang untuk mengisi risalah anda pada laman web tersebut & pilih menu EDIT- PASTE pada Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut PERCUMA)

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yang perlu anda lakukan sekarang ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat untuk muncul di skrin anda.Ingat? lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yang akan anda dapat!! Mudah kan? Selepas ini anda akan mula menerima wang tersebut sebelum anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yang anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunkan nickname jika tidak mahu dikenali tetapi pastikan alamat yang disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan yang hak!
Terima Kasih.

SELAMAT MENCUBA
DAN GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN..!!


Bantulah Mereka Yg Memerlukan.
Wassalam.
getright
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 20, 2006 4:37 pm

Return to Bisnis & EkonomiWho is online

Users browsing this forum: No registered users