. FFI | Document | Artikel | Forum | Wiki | Glossary | Prophet Muhammad Illustrated

PM MALAYSIA : UU anti murtad bagi SEMUA negara bagian !****

Perkembangan dan penerapan Islam dalam masyarakat dan budaya Malaysia dan Brunei.

PM MALAYSIA : UU anti murtad bagi SEMUA negara bagian !****

Postby ali5196 » Wed Aug 30, 2006 2:10 pm

http://www.barnabasfund.org/archivenews ... _items=211

Malaysian Prime Minister Calls For Restrictions On Evangelising Muslims

Most of Malaysia’s 16 states have laws which prohibit the propagation of other religions amongst Muslims. Recently Malaysia’s Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi has called for the remaining four states which do not have these laws to introduce them.

The debate about the supremacy of Islamic and Secular law and religious freedom has come to the fore given the publicity for the Lina Joy case, and some Muslims are trying to force Malaysia closer to becoming an Islamic state. Badawi is regarded as a moderate, but is coming under increasing pressure from Islamists.

Article 11(1) of the Malaysian constitution states that: “Every person has the right to profess and practice his religion and subject to Clause (4), to propagate it”. This article is subject to Article 11(4) which says “State law and in respect of the Federal Territories of Kuala Lumpur and Lubuan, federal law may control or restrict the propagation of any religious doctrine or belief among persons professing the religion of Islam.”

This means that states within Malaysia have passed laws which make it an offence to persuade, influence or incite a Muslim to follow another religion and to send or deliver publications about non-Islamic religions to a Muslim. The proselytizing of non-Muslims faces no similar obstacles, as Islam is given a privileged position in Malaysia and other religions do not have the same protection.

There are four states which have not passed this law; they are Federal Territories (Kuala Lumpur and Lubuan), Penang, Sabah and Sarawak. Badawi has argued that these states should also adopt restrictions on the propagation of non-Islamic religions amongst non-Muslims. He recently said, "Why are they still not doing it? Those states that have not (passed such laws) should consider it. Take whatever action is needed."

Badawi regards freedom of religion not as a right that needs to be protected, but rather as a source of conflict. He thinks that the free discussion of non-Islamic religion will provoke the majority and lead to discord. Badawi is also responding to the calls of Islamists who have grown more and more vocal in demanding tighter restrictions on non-Muslim religions and a more prominent role for Islamic law.

In 2004 Badawi decreed that the Malay language version of the Bible should have “Not for Muslims” printed on the cover and that it should only be distributed in Christian churches and bookshops.

Badawi believes that clamping down on the rights of members of the minority religions will prevent ethnic and religious conflict. However, empowering Islamists by accepting their demands will lead to much greater conflict in the future. It must be understood that the real threat comes from the Islamists, not from religious minorities who merely wish to be able to freely worship as they choose. Malaysia is at a crossroads and Badawi must do everything in his power to ensure that Malaysia takes the path towards becoming a country where human rights are protected.

Help and support Barnabas Fund by clicking here - [Link]

Copyright © Barnabas Fund - 29th August 2006
ali5196
Translator
 
Posts: 17308
Images: 135
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:15 pm

Postby toyib » Sun Nov 25, 2007 9:39 pm

ITULAH MENGAPA MALAYSIA MENJADI NEGARA PALING AMAN DI ASIA TENGGARA

Kami sudah memiliki ISA, hal yang di Indonesia ditinggal.

Ketika Aparat Pemerintah mencuba bertindak untuk mengatasi permasalahan, mereka merase terjebak HAK ASASI MANUSIA. Kerana senjata-senjata pembangkang ialah issue HAM.
Ini berbeza di Malaysia, kami tegas dalam segala aturan, sehingga kami mampu bertahan.
Bukti bahawa itu semua IT WORKS sudah jelas tampak dimata, iaitu semakin banyak Indon datang ketempat kami.
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby Lucky_strike » Sun Nov 25, 2007 10:07 pm

toyib wrote:ITULAH MENGAPA MALAYSIA MENJADI NEGARA PALING AMAN DI ASIA TENGGARA

Kami sudah memiliki ISA, hal yang di Indonesia ditinggal.

Ketika Aparat Pemerintah mencuba bertindak untuk mengatasi permasalahan, mereka merase terjebak HAK ASASI MANUSIA. Kerana senjata-senjata pembangkang ialah issue HAM.
Ini berbeza di Malaysia, kami tegas dalam segala aturan, sehingga kami mampu bertahan.
Bukti bahawa itu semua IT WORKS sudah jelas tampak dimata, iaitu semakin banyak Indon datang ketempat kami.


Itu namanya pemaksaan kehendak *****!!
Pengekangan terhadap HAM memang akan berjalan karena apa yang disahkan oleh pemerintah melalui UU memiliki konsekuensi "HARUS DITAATI" oleh setiap warga negara baik suka atau tidak.

kau pernah baca UU tentang HAM belum????
Pantesan aja suka klaim kebudayaan bangsa lain wong apa itu HAM aja dilanggar seenak udel

Dari apa yang aku baca, elu tampaknya lebih suka kekuasaan absolut/diktaktor ya? dasar *****, pantesan aja otaknya bebal
Lucky_strike
Mulai Suka
Mulai Suka
 
Posts: 173
Joined: Tue Oct 30, 2007 5:10 pm

Postby toyib » Sat Dec 22, 2007 8:43 pm

kerana itulah Malaysia berjaya, Indon???
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby spiderweb » Sat Dec 22, 2007 10:24 pm

toyib wrote:kerana itulah Malaysia berjaya, Indon???


Halah, orang melayu bisa apa sih? 40% non muslim malay itulah yang bekerja keras and bisa membuat malay lebih maju dari indo.

Lihat aja singapore, lebih kecil dari malaysia tapi mengapa lebih maju?

Lihat aja toyib malay dungu, bisa apa sih toyib? paling cuman bisa membentur-benturkan kepala le tanah. Makanya toyib jadi dungu karena isi kepalanya sudah tidak rapi lagi! :lol: :lol:
:lol: :lol:
spiderweb
Mulai Suka
Mulai Suka
 
Posts: 349
Joined: Sat Nov 05, 2005 4:29 am

Postby murtad mama » Sun Dec 23, 2007 12:06 am

aduh,mama bisa ketangkap dan dihukum mati karena murtad nie, kabur akh kenegara tetangga :lol: .... cabut :wink:
User avatar
murtad mama
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 4284
Joined: Tue Feb 06, 2007 7:16 pm
Location: Jl veteran 48 Kota Bekasi 17141 Jawa Barat <==== Alamat VOA-Islam :) :) :)

Postby toyib » Mon Dec 24, 2007 11:25 am

Jangan kabur murtad mama, nanti menyundal lagi di Indon!
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby openyourmind » Mon Dec 24, 2007 10:48 pm

BTW, apakah tidak anda sundal dimalay sana? Aaaah yg benar saja...
User avatar
openyourmind
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 3051
Joined: Fri Oct 20, 2006 8:42 am

Postby toyib » Tue Dec 25, 2007 10:30 pm

Di Malaysia memang ada sundal, itu wajar, tapi selalu kena tangkap.
Di Indon sundal merdeka kerana banyak kapir, jadi Murtad Mama merdeka, merdeka murtad merdeka sundal.
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby murtad mama » Tue Dec 25, 2007 11:06 pm

toyib wrote:Di Malaysia memang ada sundal, itu wajar, tapi selalu kena tangkap.
Di Indon sundal merdeka kerana banyak kapir, jadi Murtad Mama merdeka, merdeka murtad merdeka sundal.


toyib ... toyib dah tua pon cakap lucah,memang ciri khas muslim desperate, bigmouthed withnot brain like you :lol: :lol:

memang dimalaysia khususnya pahang kan banyak muslim gay :lol: apalagi klantan suka cakap teruk,pantas tak de maruah.... ckckck,munafek bgt sih elo letoy
User avatar
murtad mama
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 4284
Joined: Tue Feb 06, 2007 7:16 pm
Location: Jl veteran 48 Kota Bekasi 17141 Jawa Barat <==== Alamat VOA-Islam :) :) :)

Postby Agnostic_Is_Better » Tue Dec 25, 2007 11:12 pm

toyib wrote:Jangan kabur murtad mama, nanti menyundal lagi di Indon!


TOYIB konsumen SUNDAL
User avatar
Agnostic_Is_Better
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 609
Joined: Mon Sep 24, 2007 7:48 pm

Postby toyib » Wed Dec 26, 2007 8:28 am

toyib konsumen SUNDAL, TOYIB BERBURU SUNDAL NAK TOYIB RAJAM SAHAJA. JADI JIKA TEMU SUNDAL MACAM MURTAD MAMA SEGERA INFORM KE TOYIB. BUKAN DI RAJAM TETAPI DI MASUK MUZIUM (PENGAWETAN)
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby Rouen » Thu Dec 27, 2007 9:15 pm

Toyib stress -_-"
User avatar
Rouen
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 799
Joined: Mon Jun 11, 2007 4:45 pm
Location: Amazon

Postby murtad mama » Fri Dec 28, 2007 12:05 am

toyib wrote:toyib konsumen SUNDAL, TOYIB BERBURU SUNDAL NAK TOYIB RAJAM SAHAJA. JADI JIKA TEMU SUNDAL MACAM MURTAD MAMA SEGERA INFORM KE TOYIB. BUKAN DI RAJAM TETAPI DI MASUK MUZIUM (PENGAWETAN)


kejar daku maka kau kujitak :lol:

sampai liang lahatpon ko tak bisa cari aku :lol:
User avatar
murtad mama
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 4284
Joined: Tue Feb 06, 2007 7:16 pm
Location: Jl veteran 48 Kota Bekasi 17141 Jawa Barat <==== Alamat VOA-Islam :) :) :)

Postby Vdahlia » Fri Dec 28, 2007 1:49 am

Toyib kasihan sekali kamu,boleh saja tanda2 pangkatmu (lihat foto) segudang tapi kamu hanya berani lawan "'indon'' dan kapir dengan mulutmu yg nggak jauh beda dengan SEPTI-TANK dan KUBURAN yg menganga. Jangan2 kamu dapat tanda pangkatmu itu setelah kamu "'nina-bobok'' dengan para istri dari atasanmu (seperti biasa........yg dilakukakan nabi anda mohamad yg suka banget ama istri2 orang toh?)
User avatar
Vdahlia
Pandangan Pertama
Pandangan Pertama
 
Posts: 48
Joined: Mon May 07, 2007 6:05 pm

Postby toyib » Fri Jan 04, 2008 10:12 pm

vdahlia, kau wanita teruk yang ada di FFI.

toyib mendapat pangkat dan kedudukan kerana toyib sebenar MUSLIM MELAYU yang akan menyokong segala jihad di mana-mana, toyib juga akan sokong jihad di Indon, kerana MUSLIM MELAYU akan berjihad keliling diseluruh Daratan Asia sehingga akan menjadi KERAJAAN ISLAM TERBESAR DI DUNIA. (start from Muslim Melayu)
User avatar
toyib
Jatuh Hati
Jatuh Hati
 
Posts: 660
Joined: Tue Sep 04, 2007 6:33 pm
Location: PENANG MALAYSIA

Postby johnlegend » Fri Jan 04, 2008 11:17 pm

heheheh.. big mouth.. buktikan saja.. pangkat n kedudukan apa sih? abdulah badawi aja ngga sesumbar.. hahaha.. tong kosong nyaring bunyi nya..
johnlegend
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 2058
Joined: Fri Dec 21, 2007 2:14 am

Postby Hand15 » Sat Jan 05, 2008 12:15 am

Bagaimana kalo adilnya ada peraturan "Non-Muslim dilarang mualaf"?

Pasti kagak mau... munafik!
Hand15
Mulai Suka
Mulai Suka
 
Posts: 382
Joined: Wed Oct 05, 2005 2:40 am

Postby openyourmind » Sat Jan 05, 2008 2:34 pm

pangkat dan kedudukan dalam organisasi jihad ala malaysia hahaha mantaaaaf!

maju terus toyib...awak mau happy2 aja di Zouk Kuala Lumpur, banyak sundal cantik disana.
User avatar
openyourmind
Kecanduan
Kecanduan
 
Posts: 3051
Joined: Fri Oct 20, 2006 8:42 am

Postby Vdahlia » Sat Jan 05, 2008 8:29 pm

toyib wrote:vdahlia, kau wanita teruk yang ada di FFI.

toyib mendapat pangkat dan kedudukan kerana toyib sebenar MUSLIM MELAYU yang akan menyokong segala jihad di mana-mana, toyib juga akan sokong jihad di Indon, kerana MUSLIM MELAYU akan berjihad keliling diseluruh Daratan Asia sehingga akan menjadi KERAJAAN ISLAM TERBESAR DI DUNIA. (start from Muslim Melayu)


Ha-ha-ha apa bedanya aku dan IBUmu??????cuma satu yg masih aku punya dan IBUmu TIDAK yaitu: aku tidak akan pernah menyokong anakku untuk membunuh siapapun dengan jalan jihad atau jalan kejahatan lainnya yg biasa dan telah kalian muslim2 melayu lakukan hanya untuk memuaskan birahinya demi sebuah kerajaan SETAN DAN IBLIS yg bernama KERAJAAN ISLAM diatas muka bumi ini.
By the way apakah aku seorang WANITA? dan keliatannya kau salah satu kaki tangannya noordin m top yg mencoba tebar teror di forum ini,atau kau memang DIA itu sendiri yg sudah bosan sembunyi dari kejaran polis indon???? Hayooo mengaku sajalah
User avatar
Vdahlia
Pandangan Pertama
Pandangan Pertama
 
Posts: 48
Joined: Mon May 07, 2007 6:05 pm

Next

Return to Islam di Malaysia dan Brunei



 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users